Alata'da Traktör Bakım ve Onarım Kursu Sona Erdi

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, kurumda çalışan elemanlara yönelik açtığı 72 kişinin katıldığı 148 saat süreli ''traktör bakım ve onarım kursu'' sona erdi.

Adana Tarımsal Yayım Hizmet içi Eğitim Merkezi Müdürlüğü  (TAYEM) ile Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) müdürlüğü ile ortaklaşa açılan kursun sona ermesi nedeni ile enstitü toplantı binasında sertifika töreni düzenlendi.

Örende konuşan Enstitü Müdürü Doç. Dr. Davut Keleş, kurum olarak en çok ödemeyi traktör bakım ve onarımına yaptıklarını söyledi. Bu kurs sayesinde tasarruf sağlayacaklarını vurgulayan Keleş,  ''Yapılan her işi Allah rızası ve devletimiz için yapmalıyız. Burada tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var. Yapılan işlerin doğru ve dürüst yapılabilmesi için eğitim şart. Eğitimin amacı devletin işini düzgün yapmak içindir. Kullanılan alet ve ekipmanları kullanırken fazla masraf çıkartmadan ekonomik bir şekilde kullanmak. Kurum olarak çalışanlarımızı bu yönde eğitime tabi tuttuk. Bundan sonraki tüm sorumluluk şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışanlarımıza kalıyor. Kursa katılan arkadaşlarımızı kutluyorum'' dedi.

Adana Tarımsal Yayım Eğitim Hizmet içi Eğitim Merkezi Müdürü (TAYEM) Hatice Bozdoğan da konuşmasında büyük ücretlerle satın alınan yeni nesil traktörlerin bakım onarım ve kullanımı ile traktörlerle birlikte kullanılabilen tarım alet ve makinelerinin bakım, onarım kullanımı ve ayarlarını içeren bu kurs sonunda kurs bitirme sertifikası verildiğini kaydetti.

Erdemli halk eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Ahmet Ateş de yaptığı konuşmada, kullanılan alet ve ekipmanlara dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Ateş, 148 saat süreli traktör bakım ve onarım kursunu milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Tarım Teknolojileri modülü çerçevesinde verdiklerini bundan sonra da vermeye devam edeceklerini kaydetti.24-01-202024-01-202024-01-202024-01-2020

Yayın: 24.01.2020 - Güncelleme: 24.01.2020 10:24 - Görüntülenme: 82