Erdemli Halk Eğitimden Mültecileri Eğitecek Personele Eğitim

Erdemli Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Ahmet Ateş, ilçede yoğun olarak yaşamlarını sürdüren Suriyeli mültecilerin eğitimini gerçekleştirecek olan eğitmenlerin eğitilmesine yönelik Avrupa Birliği destekli ''Suriyeli Mültecilerin Yetişkin Eğitimine Entegrasyonu Projesi'' hazırlandığını bildirdi.

Proje kapsamında ilk etapta 177 mülteciye A1 seviyesinde 102 mülteciye de A2 seviye dil eğitimi verildiğini belirten Ateş, 279 mülteciye ise Türkçe eğitimi verildiğini kaydetti.

11-02-2020

Suriyeli mültecilerin kente adaptasyon çalışmalarının devam ettiğine vurgu yapan Ateş, Uyum süreci kapsamında kişisel gelişimlerini artırmak ve mesleki eğitimlerini geliştirmek adına halk eğitim merkezlerine yönlendirilen mülteciler ile eğitmenler arasında daha sağlıklı bir diyalog sağlanması hedeflendiğini belirtti.

Proje kapsamında Erdemli Halk Eğitim Merkezinde görevli 8 öğretmenin, 31 Mart – 6 Nisan 2020 tarihleri arasında Hollanda'nın Amsterdam kentine gideceğini vurgulayan Ateş,  Burada 5 gün boyunca ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan kurslarda eğitim alacak eğitmenlerin göçmenlere eğitim veren bir merkezde incelemelerde bulunacaklarını ifade etti.

Yayın: 11.02.2020 - Güncelleme: 11.02.2020 15:54 - Görüntülenme: 21